Leden pagina

Marcel de Rozario
voorzitter | PR | Activiteiten Cie

Ik kom uit een familie van amateur fotografen. Opa, vader, ooms, neven en nichten zijn in meer of mindere maten in de fotografie. Op m'n 12e begon ik met de oude Kodak van mijn moeder. Mijn eerste spiegelreflex was een Praktica STL2 jaren later opgevolgd door een Pentax P50. In 2010 de overstap naar digitaal met ‘n 2e hands Pentax K10D en in 2017 geüpgraded naar Pentax K3II. Sinds 2022 een Pentax K1II full frame. Objectieven o.a. Pentax 24-70, Sigma 70-200 en 8-16. In de loop der jaren heb ik geprobeerd een eigen stijl te ontwikkelen en ben ik niet bang voor een duidelijke nabewerking wat resulteert in contrastrijke verzadigde foto’s. Mijn favoriete onderwerp is architectuur maar fotografeer zo´n beetje alles wat op m’n pad komt. In 2016 heb ik me aangesloten bij de Vrije Osse Fotoclub met Body.

Henk Leliveld
secretaris / PR / Websitebeheer

Van jongst af aan heb ik een passie voor een combinatie fotografie én techniek met personen. Eerst in de analoge tijd: camera en doka om de gemaakte foto’s op de film te ontwikkelen en daarna af te drukken. In 2010 kwam daar een geheel nieuwe dimensie bij met grotere gevolgen, mijn eerste digitale camera een Nikon D300. Digitale fotografie geeft andere mogelijkheden welke mij toen  nog meer prikkelde en nu nog steeds prikkelt. Fotografie + noem ik dat, wat inhoud dat ik iets wil creëren wat niet standaard is. Vooral met lightpainting, bodymapping, powder en liquid, in combinatie met personen.

Welke foto's ik maak? Kijk maar eens op mijn instagram- of facebookpagina.

facebookinstagramyoupic
Gérard van den Hurk
penningmeester / lid Expositie Cie

Ik ben ongeveer 5 jaar geleden lid geworden, met als doel om te leren waar ik op moet letten bij het maken van foto’s en voor wat gezelligheid. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapsfotografie, dit omdat ik graag buiten ben en we samen veel wandelen en fietsen door de natuur. Heb dan bijna altijd mijn Sony RX10 Mark IV bij. Vooral vogels en andere dieren zijn leuk om te proberen deze mooi vast te leggen. Foto’s bewerken doe ik eigenlijk niet , alleen in het programma van Windows. Verder hoop ik nog van andere werkgroepen wat te leren , o.a. straatfotografie en portret. Mijn andere hobby is beeldhouwen , waar ook vogels en andere dieren vaak terugkomen in mijn werken.

Wouter Kluijtmans
bestuurslid | Lid Activiteiten Cie

Hallo, ik ben Wouter Kluijtmans en vanaf 2019 lid van deze fotoclub.
Aan de hand van opdrachten met een thema worden we geprikkeld om verschillende fotografische technieken toe te passen. De daarna ingezonden foto's, van de maand opdracht en/of foto's uit eigen werk, van deze maand worden met elkaar besproken op de clubavond. Hierdoor leren we met en van elkaar het beheersen van fotografische technieken en ook waar je op moet letten tijdens het fotograferen. Mijn fotografische voorkeuren zijn vooral; landschap, natuur en ook architectuur. Dat vind ik wel het mooiste om te doen, heeft ook te maken dat ik graag buiten ben. Mijn lidmaatschap bij de fotoclub laat mij, zoals al geschreven, ook door de opdrachten, andere fotografische paden betreden. Hierdoor word ik uitgedaagd ook andere disciplines binnen de fotografie te proberen, te beoefenen. Met mijn vakanties gaat ook altijd de camera mee zowel in de zomer maar ook in het winterseizoen. Voor een impressie van mijn fotografische activiteiten zie je binnenkort enkele van mijn fotowerken hieronder.

Instagram pagina
Roy Van Peufflik
bestuurslid | lid AC | websitebeheer

Ik ben Roy van Peufflik, een portretfotograaf met een scherp oog voor detail en een diepgewortelde liefde voor het vastleggen van de essentie van elk individu.
Wat mij onderscheidt als portretfotograaf is mijn vermogen om mensen op hun gemak te stellen, wat resulteert in authentieke en levendige beelden. Bij de fotoclub deel ik graag mijn kennis en ervaringen, en help ik andere fotografen hun vaardigheden te verfijnen en hun eigen stijl te ontdekken.
Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan inspirerende fotografische projecten!

F8Fotografie
Eduard Attevelt
lid Activiteiten Cie

Sinds 2016 een beetje serieus met fotografie bezig. Vooral met macro, dieren en natuur. Maar andere disciplines ga ik ook niet uit de weg. Ik ben geïnteresseerd in de techniek en hoe een foto is gemaakt. Ik hou van dingetjes uit proberen. De foto  is geslaagd als het licht, de scherpte en de compositie goed is. En helemaal als er ook nog een goed verhaal achter zit. Door de fotografie ben ik anders naar de wereld gaan kijken en wordt ik steeds weer uitgedaagd.

Welke foto's ik maak? Kijk maar eens op mijn instagram- of facebookpagina.

Gerrie van den Broek
lid Expositie Commissie
Marjo Van Erp
Kiki Geurts
Ronald Goudberg
Jan van den Heuvel

In mijn studietijd analoog gefotografeerd, rolletjes ontwikkeld en negatieven afgedrukt.
Tijdens mijn werkperiode bleef het fotograferen wel boeien, maar raakte toch erg op de achtergrond.
En nu, na mijn pensioen, het voornemen om het fotograferen weer serieus op te pakken.
Mijn uitdaging zit vooral in het bijzonder maken van het alledaagse door het object op een andere manier te fotograferen dan men het doorgaans (onbewust) ziet.
Vanuit een ander perspectief, vanuit het detail, met behulp van lichtval, enz.  Daarnaast boeit urbex-fotografie mij erg.
Helaas is daar in Nederland niet zoveel gelegenheid voor.

Curt Huismans

Ik ben nu ongeveer een ½ jaar lid van de fotoclub. Omdat mijn dochter regelmatig als model fungeert bij de fotoclub heeft Henk mij overgehaald om lid te worden van de VOFMB. Ik heb in de analoge tijd nog een blauwe maandag met een spiegelreflexcamera wat foto’s gemaakt.
Het is een gezellige club met kennis van techniek en de kijk op composities, daardoor leer ik er ontzettend veel over fotografie met name de techniek met licht.
Wat mijn interesse qua thema is weet ik nog niet zo goed. We krijgen iedere maand een opdracht met verschillende onderwerpen en mijn enthousiasme voor fotografie groeit met de dag.
Door de clubleden is mijn kijk op compilaties al veel veranderd in deze korte tijd, vakantiekiekjes zijn leuk om te maken en toch kijk ik nu anders door de lens als een jaar terug.

Joline Meenink
Ik ben Joline Meenink en iets meer dan een jaar lid van de VOFMB.  Ik wilde het fotograferen na vele jaren familie- en vakantiefoto's maken, graag als hobby oppakken en daarvoor heb ik een stimulans nodig.  
Ik zie wel mooie composities, maar heb nog veel te leren op foto technisch gebied. Het contact met de medeleden, de leerzame tips en feedback op de ingebrachte foto's, het delen van mooie ervaringen én mislukkingen en de gezamenlijke activiteiten zijn voor mij heel waardevol. Dankzij de VOFMB zie ik nog meer de schoonheid van de wereld om mij heen  en dat is een verrijking.

 

Maarten
lid Expositie Cie

Vanaf 2014 ben ik bezig met fotograferen en vanaf 2023 lid bij deze vereniging. Fotografie is voor mij het documenteren van het moment: het normale, maar ook het bijzondere. Het vastleggen moet zo puur en goed mogelijk gebeuren: authentiek zoals de situatie is en ongefilterd. Door compositie kan ik mijn wereld tonen zoals ik hem zie. Mijn archief is een reis door Europa en door de tijd: van nostalgie via heden naar de toekomst. Ik trek er op uit om doelen na te jagen en ik ben graag buiten.

 

FlickrFlickr
Rosemarie Weijers

Hallo, al vanaf mijn 16 de fotografeer ik. Voornamelijk tijdens vakanties en familie gelegenheden. Verder dan de ontspanknop en de zoeker kwam ik eigenlijk niet. Mijn foto’s zijn vooral mijn hondjes, vakantie en planten. Tijdens een tentoonstelling op internationale vrouwendag stond de fotoclub met een “studio opstelling” voor een portretfoto. Dat was mijn eerste kennismaking met de fotoclub. Interesses waren er al en tijdens een introductieavond van de fotoclub ervaarde ik dat er meer mogelijkheden zijn. Dan is verdieping wel noodzakelijk om technieken toe te kunnen passen. Dit vind ik bij de fotoclub. Fotostijlen die mij aanspreken zijn macro en portret. Daarnaast stimuleert de fotoclub door opdrachten om ook andere disciplines, zoals landschaps-, icm- en archtectuurfotogrfie, binnen de fotografie te gaan verkennen.

Piërre Wingens

Mijn naam is Pierre Wingens.
Ik woon in Oss en ben lid van fotoclub VOFMB. Fotograferen is een grote hobby van me.
Met mijn PENTAX KF maak ik onderweg overal foto’s.
Maar ook met mijn mobieltje, wat ik altijd bij me heb, lukt het me aardig om mooie kiekjes te maken.
Vooral landschappen spreken me aan. Maar ook fotografeer ik graag oude en vervallen gebouwen.
Eigenlijk ben ik nog heel erg op zoek om een eigen stijl meester te maken.
Door veel foto’s te maken en te bekijken, hoop ik dat me dat gaat lukken.
Naast fotograferen hou ik me ook bezig met kunstschilderen.
Ik maak aquarellen en abstracte werken met acryl en olie op doek.
Neem gerust contact met me op indien u interesse hebt in een van mijn werken.
pierrewingens@hotmail.com

Ank Zonneveld
lid Expositie Cie

Ik kan mijn creativiteit kwijt in de fotografie. Modelfotografie heeft mijn voorkeur. Ik probeer verder te gaan dan het standaard portret. De samenwerking met het model om tot een mooi resultaat te komen geeft me veel plezier en voldoening.

error: Content is protected !!